Activiteiten

Naast begeleiding op individuele basis begeleid ik ook verschillende workshops die ik heb ontwikkeld. Ze zijn open voor eenieder die zich aangesproken voelt vanuit een eigen ervaring of uit interesse. 

Je verlieservaring vorm geven in klei

Afscheid nemen, vroeg of laat hebben wij er allemaal mee te maken. Doch nergens hebben we geleerd hoe we dat kunnen doen. Een universeel antwoord is er niet. Het is voor ieder van ons verschillend. Je hebt dus tools nodig die je helpen te vinden wat voor jou werkt.

In deze creatieve ervaringsgerichte activiteit geef jij door middel van klei uitdrukking aan wat je voelt, beleeft, denkt bij je verlies. Het boetseren brengt je in contact met jezelf en met je eigen rouwproces. Een kunstwerk waar jij vorm aan geeft kan je inzichten brengen, inspireren en helpen om vrede te vinden met wat is. Deze 2-daagse zet je op weg in dit proces van verliesverwerking en werkt door in de weken en maanden daarna. 


Ervaring met  klei heb je niet nodig.


Eerdere deelnemers vertellen wat deze 2 dagen hen heeft gebracht:


In het moment van de workshop kon ik nog niet vatten wat dit teweeg zou brengen... Gevoelens van verdriet en afscheid werden gedeeld met lotgenoten, gedragen en getransformeerd door het vuur... Een vernieuwde, andere stap in het verdere verwerkingsproces... energie die vrijkomt om nieuwe creaties en mogelijkheden te ontdekken... wanneer de tijd er klaar voor is... D.F.


De workshop was voor mij een hele mooie, betekenisvolle en verrijkende ervaring. ik voelde heel veel steun bij lotgenoten. Het proces van samen creƫren, ervaringen delen, het werkje toevertrouwen aan het vuur was ontladend. Het werk en het ontroerende gedicht dat je voor ons geschreven hebt, hebben een mooi plekje in huis gekregen en ik vind er nog steeds troost en steun in als ik er naar kijk. A.C.


Ik heb gisteren mijn innerlijk kind gevierd. Ik werk nu ook met fimo en heb een paar uur geboetseerd, dat bracht me terug naar de workshop en dat was versterkend. Kort na onze laatste bijeenkomst heb ik deelgenomen aan een moederschapsritueel voor een vriendin. Ik zag hier eerst tegenop, maar de workshop gaf me kracht om aan de anderen te vertellen dat dit voor mij niet gemakkelijk was. Bij aanvang van het ritueel moesten we onszelf voorstellen:" ik ben xx moeder van xx". Ik heb mezelf voorgesteld als moeder van iedereen en niemand, net zoals tijdens de workshop. Toen we tijdens het ritueel de cirkel trokken moesten we om beurt zeggen : "van moeder tot moeder trek ik deze cirkel" Als je geen moeder was werd ht woord moeder vervangen door maagd. Toen ze bij mij kwamen zei mijn vriendin naast me heel nadrukkelijk "moeder" op mij duidend. Ik ben toen ook verder gegaan met van moeder tot moeder en dat was enorm bevrijdend voor me. Een prachtig moment om te koesteren en dat zou ik zonder de workshop nooit hebben gekend. Dank daarvoor. T.R.

WOW ik word zichtbaar

Zichtbaar worden, dat kan voor velen onder ons erg spannend zijn, net zoals het dat is voor mijzelf. Die spanning is goed, ze heeft een functie, je hebt ze nodig omdat je zo contact houdt met jezelf. Aan de andere kant, kan ze ook verlammend werken en ervoor zorgen dat je je kleurenpracht verborgen houdt. Wil jij meer naar buiten komen met je activiteit of je creaties en merk je dat dat niet zo makkelijk gaat? Dan is deze workshop misschien wel iets voor jou. Hierin maken we stappen die jou vooruit helpen.

De eerste dag verkennen we wat maakt dat je al snel kiest om onzichtbaar te blijven en gaan we ontdekken hoe dat om te polen. De 2e dag maken we samen in klei een mooi werkstuk waarmee jij naar buiten kan komen en zodoende zichtbaar kan worden. 

Deze workshop is tot standgekomen op vraag van 2 lieve dames die zich in dit dilemma bevonden en die met hun eigen bedrijfje overtuigend naar buiten willen komen. Op de 2e dag maakten zij een prachtige plaat in keramiek als uithangbord op de voorgevel aan hun praktijk.

De workshop is open voor een kleine groep.

De eerste dag kan je apart volgen. 

Wat denk je?

Gerda Devos

Niel, Belgiƫ

Telefoon: 0478 25 03 03

Email: gerda@aandachtvoorafscheid.be