Blog

In december van 2016 had ik de gelegenheid om te leven op het ritme van de dag. Uit die ervaring ontstond dit gedicht. Met deze tekst heb ik nu het gevoel dat het afscheidsproces dat ik dit najaar ben gegaan nu afgerond wordt.

Winteren, een gedicht

Daarnet vertelde Lieven Van Gils op de radio dat hij niet goed is in afscheid nemen. Hij was in gesprek met Siska Schoeters over de laatste uitzending van ‘Van Gils en gasten’ op de televisie vanavond. Voor hem betekent vanavond het einde van een periode van 10 jaar presenteren van praatprogramma’s, uitnodigen en interviewen van allerlei gasten. 

Telkens als ik iemand dat hoor zeggen bedenk ik : ‘nog iemand die niet zo goed is in afscheid nemen, we zijn met veel meer mensen die dat moeilijk vinden dan we beseffen’. 


Telkens opnieuw ben ik dan zo blij dat ik daarvan mijn beroep heb gemaakt. Eerst heb ik zelf geleerd hoe afscheid nemen ook iets moois kan zijn en hoe het me rijker kan maken. Nu leer ik anderen om goed afscheid te nemen. De ervaring maakt hen bewuster wat een kracht je daaruit kan putten om sterker verder te gaan, om met volle goesting iets nieuws te verwelkomen in je leven. 

Waarvan ben jij afscheid aan het nemen? Hoe doe je dat dan? 

Laat me gerust een seintje, ik ben erg benieuwd naar de manieren waarop jullie dat doen. 

Wil je graag wat hulp bij dit proces? Contacteer me gerust. We bekijken samen op welke manier ik jou kan helpen daarbij. Voor nu wens ik jou het allerbeste, veel liefs, Gerda

Afscheid nemen is zo moeilijk

9 mei 2019, een interview met Lieven Van Gils, spoorde me opnieuw aan om iets van me te laten horen. 'Laat dit het begin zijn van nieuwe verhalen', dat is wat ik mezelf nu toewens. 

Chroniek van een afscheid

Met deze tekst neem ik je mee in het afscheidsproces dat ik op dit moment beleef.

Herdenkingstekst

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van het overlijden

van collega Peter, schreef ik deze tekst.

Gerda Devos

Niel, België

Telefoon: 0478 25 03 03

Email: gerda@aandachtvoorafscheid.be