Activiteiten

Graag vertel ik jou wat meer over de verschillende activiteiten die ik heb ontwikkeld en begeleid.

Vorm geven aan een verlieservaring is een ervaringsgerichte creatieve activiteit en richt zich naar eenieder die geconfronteerd is met een verlies van welke aard ook. Dat kan ook gaan over iets van langer geleden. Tevens richt ik deze workshop themagewijs in. Reeds 2 thema's zijn uitgewerkt: 'afscheid nemen van je (onvervulde) kinderwens' en 'verlies van een dierbare door zelfdoding'. De duur van de workshop is 1,5 dag en kan ingekort worden op maat van jouw vraag. 

WOW ik word zichtbaar is een workshop die zich richt naar mensen die (meer) naar buiten willen komen met hun activiteiten of creaties en merken dat dat niet zo makkelijk gaat. Misschien stel je het uit of loop je aan tegen 'ja-maar verhalen'. 

Vorm geven aan een verlieservaring

Waarom deelnemen

Afscheid nemen, vroeg of laat hebben wij er allemaal mee te maken. Doch nergens hebben we geleerd hoe we dat kunnen doen. Een universeel antwoord is er niet. Het is voor ieder van ons verschillend. Je hebt dus tools nodig die je helpen te vinden wat voor jou werkt.

In deze creatieve ervaringsgerichte activiteit geef jij door middel van klei uitdrukking aan wat je voelt, beleeft, denkt bij je verlies. Het boetseren brengt je in contact met jezelf en met je eigen rouwproces. Een kunstwerk waar jij vorm aan geeft kan je inzichten brengen, inspireren en helpen om vrede te vinden met wat is. Deze 2-daagse zet je op weg in dit proces van verliesverwerking en werkt door in de weken en maanden daarna. Een beknopte versie van minimaal 2 u is mogelijk. Op maat van jouw vraag kan ik dat uitwerken.


Eerdere deelnemers vertellen wat deze 2 dagen hen heeft gebracht:


In het moment van de workshop kon ik nog niet vatten wat dit teweeg zou brengen... Gevoelens van verdriet en afscheid werden gedeeld met lotgenoten, gedragen en getransformeerd door het vuur... Een vernieuwde, andere stap in het verdere verwerkingsproces... energie die vrijkomt om nieuwe creaties en mogelijkheden te ontdekken... wanneer de tijd er klaar voor is... D.F.


De workshop was voor mij een hele mooie, betekenisvolle en verrijkende ervaring. ik voelde heel veel steun bij lotgenoten. Het proces van samen creëren, ervaringen delen, het werkje toevertrouwen aan het vuur was ontladend. Het werk en het ontroerende gedicht dat je voor ons geschreven hebt, hebben een mooi plekje in huis gekregen en ik vind er nog steeds troost en steun in als ik er naar kijk. A.C.


Ik heb gisteren mijn innerlijk kind gevierd. Ik werk nu ook met fimo en heb een paar uur geboetseerd, dat bracht me terug naar de workshop en dat was versterkend. Kort na onze laatste bijeenkomst heb ik deelgenomen aan een moederschapsritueel voor een vriendin. Ik zag hier eerst tegenop, maar de workshop gaf me kracht om aan de anderen te vertellen dat dit voor mij niet gemakkelijk was. Bij aanvang van het ritueel moesten we onszelf voorstellen:" ik ben xx moeder van xx". Ik heb mezelf voorgesteld als moeder van iedereen en niemand, net zoals tijdens de workshop. Toen we tijdens het ritueel de cirkel trokken moesten we om beurt zeggen : "van moeder tot moeder trek ik deze cirkel" Als je geen moeder was werd ht woord moeder vervangen door maagd. Toen ze bij mij kwamen zei mijn vriendin naast me heel nadrukkelijk "moeder" op mij duidend. Ik ben toen ook verder gegaan met van moeder tot moeder en dat was enorm bevrijdend voor me. Een prachtig moment om te koesteren en dat zou ik zonder de workshop nooit hebben gekend. Dank daarvoor. T.R.

Waarom ik dit aanbiedt

In deze workshops breng ik verschillende elementen uit mijn leven samen.


Afscheid nemen is een belangrijk thema in mijn leven - afscheid van een partner, van een droom, van een job,  van een immer sterk energiepeil. Ook in mijn familie is dit thema sterk aanwezig tot enkele generaties terug..


Als ontwerper en keramiste creëer ik op intuïtieve wijze werkstukken die uitdrukken wat mij op dat moment beroert. Deze opengewerkte bal gaf ik vorm vanuit de gedachte ‘onze aarde is in moeilijkheden’. In 2015 stond ik stil bij mijn kinderloos zijn en kreeg hij voor mij een nieuwe betekenis. Ik zag een gapende wonde, schreeuwend om aandacht, net zoals ik de aarde had gezien enkele jaren daarvoor. Zo werd dit kunstwerk voor mij een bron van steun en een spiegel van hoe ik omga met dit stuk van mezelf.


Met zorgzame aandacht voor jouw proces, met inzicht in wat mensen beroert en drijft, inspireer ik je graag tijdens deze wonderlijke dagen


          Van harte welkom, Gerda

thema's

rouwen na zelfdoding

In samenwerkng met de werkgroep Verder, heb ik rond dit thema een korte workshop ontwikkeld van 2 u en ook een 2-daagse.


Rouw jij om een dierbare na zelfdoding? Ben je op zoek naar een manier om daar mee om te gaan, naar houvast, naar rust, naar ....?  Voel je je aangesproken om te ontdekken hoe deze creatieve activiteit ja daarbij kan helpen?   


Schrijf je dan in voor de 2-daagse . Dan stel ik een groepje samen en zoeken we een datum die iedereen past.

onvervulde kinderwens

Een deelneemster heeft me naar dit onderwerp gevraagd.

Deze vraag klonk voor mij als een roep om vanuit mijn eigen ervaring een inspiratiebron te worden voor lotgenoten. 


Ben jij een moeder of vader in hart en nieren voor wie het verlangen naar kinderen niet in vervulling is gegaan? Vrouwen en mannen, ik nodig jullie van harte uit om deze bijzondere dagen bij te wonen, vanuit aandacht voor je verlangen.


Hierboven lees je reacties van deelnemers aan deze 2 dagen.


Interesse? Laat het me weten dan vormen we een groepje en zoeken we samen een datum.


WOW ik ga zichtbaar worden

WOW ik ga zichtbaar worden !!

Dat kan voor velen onder ons erg spannend zijn, net zoals het dat is voor mijzelf. Die spanning is goed, ze heeft een functie, je hebt ze nodig omdat je zo contact houdt met jezelf. Aan de andere kant, kan ze ook verlammend werken en ervoor zorgen dat je je kleurenpracht verborgen houdt. In deze 2-daagse verkennen we de eerste dag wat maakt dat je al snel kiest om onzichtbaar te blijven en gaan we ontdekken hoe dat om te polen. De 2e dag maken we samen in klei een mooi werkstuk waarmee jij naar buiten kan komen en zodoende zichtbaar kan worden. 

Deze workshop is tot standgekomen op vraag van 2 lieve dames die zich in dit dilemma bevonden en die met hun eigen bedrijfje overtuigend naar buiten willen komen. Op de 2e dag maken zij een plaat in keramiek als uithangbord op de voorgevel aan hun praktijk.

De workshop is open voor een kleine groep, tot 6 personen. Desgewenst kan je het eerste deel apart volgen. 

Inspirerend voor jou? Welkom om deel te nemen. Laat snel een seintje. We starten op donderdag 11 juli 2019.

Gerda Devos

Niel, België

Telefoon: 0478 25 03 03

Email: gerda@aandachtvoorafscheid.be