About

Wie is Inanna?

Inanna is de naam van een Oud-Summerische godin. Zij heerst over leven en dood. Haar gave om in de onderwereld af te dalen en er weer uit terug te keren, heeft haar bekwaamheid aangescherpt om in de diepte te luisteren en daar alle beweging te horen, als zij 'haar oren spitst'. Het slakkenhuis - het binnenste van het oor - is opgebouwd als een labyrint. Het neemt amorfe geluiden op en transformeert ze tot betekenis (1).

 

Ik heb haar leren kennen dank zij mijn collega Peter - wie niet meer onder ons is. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.

 

In deze boeiende figuur herken ik een deel van mezelf. Haar verhaal inspireert mij op mijn pad. Luisteren onder de oppervlakte en in het binnenste van mezelf maakt voor mij een wereld van verschil.

 

(1) bron : 'De weg van Inanna' van Marijke Baken

Over mezelf

Mijn naam is Gerda Devos. Begin 2015 ontdekte ik hoe verlies en rouw  belangrijke thema's zijn in mijn leven en in mijn familie. Dat is mijn hele leven al zo. Toch werd ik me nu pas van bewust van de reikwijdte daarvan in mijn leven.

 

Met mijn organisatie Inanna begeleid ik ieder die een verlies wenst te verwerken op een creatieve manier, met aandacht voor het bewust en zorgvuldig afscheid nemen. Dat maakt zo een groot verschil.

 

Ik ben gediplomeerd als ‘ritueelbegeleider bij afscheid’ via de opleidingsorganisatie 'het moment'. In mijn vrije tijd maak ik keramiek. Op intuïtieve wijze creëer ik werkstukken die uitdrukken wat mij op dat moment beroert. Vele van deze kunstwerken vertellen een eigen verhaal. Na het bakken krijgen ze soms nog een extra of een andere betekenis. Het is zo bijzonder om te ervaren wat een kracht je hieruit kan putten.

 

Met zorgzame aandacht voor jouw proces, inspireer ik je graag zodat ook jij steun en kracht kunt vinden ondanks - of dank zij - je verlies en vrede met wat er is.

Gerda Devos

Niel, België

Telefoon: 0478 25 03 03

Email: gerda@aandachtvoorafscheid.be